Corona

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 20 april sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 22.00 en 04.30 uur.

Buiten mag de jeugd tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband blijven sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met maximaal vier personen, op een buitensportaccommodatie. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Zwemles is weer mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Sinds 17 december mogen topsporters die actief zijn in topsportcompetities, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 topsporters uit andere competities. Voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie, voetbalsters in de eredivisie en topsporters met een status mochten al trainen en wedstrijden spelen op aangewezen topsportlocaties.

Dit protocol gaat uit van de per 31 maart 2021 geldende landelijke maatregelen.