UFI Footvolley Challenge

En paar weken geleden kwam er een verzoek van Nick – footvolley UK. Als entertainment voor een grote online conferentie van beursgebouwen, wilde hij graag bij elk beursgebouw een team van 4 vier spelers laten hooghouden over een klein netje. Voor Nederland zou dit bij de RAI in Amsterdam zijn. Hij kreeg het voor elkaar! Acht landen namen het online tegen elkaar op om zo lang (en tof) mogelijk over het net hoog te houden.

Wij waren als eerste geloot tegen Zwitserland, die met 3 jeugdspelers aantraden. Na een klein schoonheidsfoutje, kwamen we in de flow, en hielden we de volle maximale 4 minuten vol inclusief twee sharks met spectaculaire verdedigingen.
Door naar de halve finale tegen Italië, waar we het direct opnamen tegen de laatste winnaars van het IFTG. Na een enorm steady 3 minuten, werd het gebrek aan show een bepaalde speler te machtig en werd de bal bijkans het dak van de RAI opgepunterd! Weg finale…
Een finale waarin zowel Italië als Duitsland geen enkele fout maakten en dus gezamenlijk tot winnaar werden uitgeroepen.

De RAI had alles uitstekend geregeld, en het gebouw was mooi in beeld. Zij stonden ook welwillend tegenover een vervolg, dus wie weet volgende keer nog groter opgezet en echt op zand.

Het Nederlandse team bestond uit de altijd stijlvolle Hicham, de Braziliaanse Altinha speler Tassio, spring-in-veld Kaspar en lange belofte Harm-Jan die speciaal uit Emmen kwam. Gefeliciteerd met de 3e plek!