Europees Kampioenschap 2021

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Footvolley plaats in Swäbisch Gmünd, Duitsland. Ondanks de corona-maatregelen heeft een prachtig toernooi plaatsgevonden waar op zeer hoog niveau footvolley werd gespeeld.

Zowel de heren (Antonio Aurino & Ben Sparenberg) als de dames (Nynke Karrenbeld & Evelyn Dobbinga) werden eerste in de poule. De heren plaatsten zich daardoor direct voor de kwartfinale. Hierin namen ze het op tegen een zeer fit en sterk Duits team, de gebroeders Dennis & Mitch Weber. De eerste set pakte Nederland overtuigend, maar tijdens de tweede set presenteerde Duitsland zich als het sterkste team. Na een zinderende en mega spannende derde set trok Nederland aan het kortste eind, 20-18 voor Duitsland. Duitsland plaatste zich daarmee in de halve finale en de Nederlandse mannen pakten de gedeelde 5e plaats.

De vrouwen plaatsten zich direct voor de halve finale waarin ze het opnamen tegen het nieuwe maar zeer sterke Oostenrijkse team. De Nederlandse dames wisten de eerste set nog goed terug te komen van een 10-4 achterstand en wonnen uiteindelijk de eerste set. Oostenrijk heeft keihard teruggevochten en won de tweede set. Beide teams waren ontzettend aan elkaar gewaagd en hebben het elkaar de derde set niet makkelijk gemaakt. Uiteindelijk trok ook bij de dames het Nederlandse team aan het kortste eind en plaatste Oostenrijk zich in de finale. De Nederlandse dames hebben de derde plek gewonnen na een ruime winst op Spanje.

Bij de heren heeft het Israëlische team de titel zeer overtuigend gepakt. Bij de dames heeft het Oostenrijkse team na een spannende finale de titel van Noorwegen gewonnen. De Nederlandse teams zullen aankomend seizoen keihard trainen en zich klaarstomen voor de het Europees Kampioenschap Footvolley 2022.