Nederlands succes in Graz

Evelyn Dobbinga en Nynke Karrenbeld hebben de Womans Cup in Graz op hun naam geschreven. Nadat ze eerder al de regerend Europees kampioen Oostenrijk hadden verslagen, wonnen zij in een zeer spannende finale van Spanje. In de finale kwamen ze 1-0 achter en moesten ze in de tweede set een ruime achterstand goedmaken. Dit lukte en in set 3 wisten ze de buit binnen te halen.

Emmelie van der Velde en Jorike Loohuis deden ook mee aan het toernooi. Zij speelden een aantal uitstekende partijen maar wisten hun prima spel niet in overwinningen om te zetten.

Nederland was met 8 spelers afgereisd naar Graz. Bart Zantman, Martijn ten Duis, Erik Drenth en Ben Sparenberg deden mee aan de Nations Cup. Een uniek format te vergelijken met de Davis Cup bij tennis. In verschillende samenstellingen werden er wedstrijden gespeeld. In de poule werd verloren van Spanje en gewonnen van Engeland en Griekenland. Hierdoor werd de kwartfinale behaald waar het gastland Oostenrijk wachtte. Met overtuigend spel werd het Oostenrijk verslagen waarna in de halve finale Duitsland te sterk bleek. De troostfinale werd verloren van Spanje maar met een 4e plek en goed spel kon Nederland zeer tevreden zijn.