Verrassende winnaar eerste ranking


Marcel Birza en Martijn ten Duis hebben verrassend de eerste ranking van het seizoen 2023 gewonnen. In een spannende finale werden Antonio Aurino en Ben Sparenberg verslagen. Voor Antonio en Ben was het erg lang geleden dat zij verloren op vaderlandse bodem.
In de finale was een beslissende derde set nodig en daarin sloegen Marcel en Martijn al snel een klein gaatje. Met veel servicedruk en weinig onnodige fouten zetten de Groningers Ben en Antonio onder druk. Zij maakten juist iets meer fouten dan normaal van ze verwacht mag worden. Op 14-10 kwamen de eerste matchpoints maar de eerste drie werden nog weggewerkt. Op het vierde matchpoint was het echter raak en daarmee zijn Marcel en Martijn de trotse eerste koplopers in 2023.
In Groningen verschenen tien teams aan de start; acht mannenteams en twee vrouwenteams. Evelyn Dobbinga en Emmelie van der Velden vormden het beste damesteam.
De volgende ranking is op 10 maart in Aalsmeer