3e plek voor NL dames in Rome

Van 9 tot 11 juni vond de eerste Footvolley World League Cup plaats in Rome (Ostia beach), Italië. De beste footvolleyspelers -mannen en vrouwen- van over de hele wereld streden om de eerste FWL-kampioen te worden. Binnen de vrouwencompetitie deden acht vrouwenteams mee uit de landen Oostenrijk, Isräel, Duitsland, Zweden, Brazilië, Italië, Spanje en Nederland. Brazilië is nummer 1 in de wereld op het gebied van footvolley en het vrouwenteam (Natalia Guitler en Vanessa Tabarez) speelt professioneel in Brazilië. Voor de Europese teams een absolute eer om tegen te spelen, maar ook een gevreesde tegenstander!

Het Nederlandse damesteam met Emmelie van der Velde en Evelyn Dobbinga, speelde in de poule tegen Oostenrijk, Isräel en Duitsland. Om te voorkomen dat zij Brazilië al in de kwart of halve finale tegen zouden komen, was het belangrijk om 1e in de poule te worden. En dat is ze gelukt! Ze hebben alle wedstrijden in de poule gewonnen. De kwartfinale speelden zij daarom tegen de nummer 4 van de andere poule, Zweden. Een goed team, waarvan 1 speelster echter nog relatief beginnend is. Na een wat roestige start hebben de dames in 2 sets van Zweden gewonnen en plaatsen zij zich voor de halve finale. De halve finale is een lastige wedstrijd geworden tegen het zeer stabiele en sterke Spaanse team (Josy Silva en Keyla Faria). De Nederlandse dames speelden zelf niet hun sterkste wedstrijd en konden moeilijk scoren tegen het Spaanse team. Helaas resulteerde dat in een 2-0 set winst voor Spanje en daarmee geen finale plek voor de Nederlandse dames. Wel nog een strijd om de 3e plek!

De Oostenijkse dames (Julia Rauch en Antonio Missethan) hebben de halve finale verloren tegen Brazilië waarmee de strijd om de derde plek tussen Nederland en Oostenrijk was. Ook in deze wedstrijd begonnen de Nederlandse dames met een achterstand (10-2) maar zij hebben zich tot 19-17 teruggevochten en daarmee de eerste set gewonnen (best of 3). Door deze overwinning gingen de Nederlandse dames met enorme strijdlust de tweede set in en hebben zij deze overtuigend gewonnen en daarmee de 3e plek in de World Footvolley League Cup!