Dutch delegation in Hartberg

15 en 16 juli vond het laatste EFVL ranking toernooi van het seizoen plaats in Hartberg (Oostenrijk).
Het toernooi in Hartberg had veel startplekken en dat gaf Nederland de kans om met een grote delegatie af te reizen naar Oostenrijk.
Evelyn Dobbinga en Emmelie van der Velden deden mee aan het vrouwentoernooi en wisten beslag te leggen op de tweede plek. Evelyn en Emmelie stonden eerder al op het podium bij het wereldtoernooi in Rome en konden ook nu terugkijken op een sterk toernooi. In de finale moesten ze alleen hun meerdere erkennen in het thuisspelende team Julia Rauch en Antonia Messethan.
Bij de mannen deden maar liefst drie teams mee; Marcel Birza/Martijn ten Duis, Bart Zantman/Mark de Vreede en Erik Drenth en Jan Wachtmeester. Marcel en Martijn waren het hoogt geplaatste team en zij speelden ook een uitstekend toernooi dat eindigde met een mooie 5e plaats. In de kwartfinale konden ze tot 14-14 mee met het sterke Duitsland 1.
Erik en Jan zijn het team met de meeste historie op de Europese footvolleyvelden. Voor dit toernooi kwamen ze weer samen en ze lieten zien nog altijd een mooi niveau te kunnen halen. Ze werden tweede in hun poule maar verloren daarna van Duitsland 2 en Nederland 2.
Bart en Mark vormden een gelegenheidsduo en eindigden na ondermeer overwinningen op Jan en Erik en Oostenrijk 4 op een gedeelde 9e plek.